Właściciel tablicy i członkowie
Czym różnią się uprawnienia właściciela i jak usunąć kogoś z tablicy.
Osoba, która utworzyła tablicę, ma rolę właściciela (opis „właściciel” na liście współpracowników). Właściciel dodatkowo:
- usuwa osoby z tablicy — ikoną przy osobie na liście współpracowników,
- jako jedyna osoba usuwa zadania utworzone przez właściciela,
- archiwizuje i usuwa tablicę — zobacz Archiwizacja i usuwanie tablicy.
Co się dzieje po usunięciu osoby?
- Osoba od razu traci dostęp do tablicy; przy próbie wejścia zobaczy komunikat o braku dostępu.
- Zadania, do których była przypisana, zachowują jej nazwę — jej awatar jest wyszarzony, a w oknie zadania ma dopisek „poza tablicą”.
Coś jest niejasne albo działa inaczej? Napisz na kamilkajzer@gmail.com.